Cu ce servicii te poate ajuta un veterinar la domiciliu?

In ciuda lipselor puternice de studii, anxietatea si problemele mentale la caini si pisici sunt la fel de frecvente ca si la oameni. Da, cainii si pisicile (si toate animalele) pot suferi de anxietate, stres si frica. Unele dintre simptomele unei pisici sau unui caine anxios poate include: vocalizarea excesiva (latra sau miauna excesiv), distrugerea mobilierului, efectuarea nevoilor in casa sau pur si simplu ignorarea proprietarilor. De multe ori tine de ochiul si flerul proprietarului pentru a diferentia semnele de anxietate de semne generale de comportament neadecvat. Unul dintre lucrurile care va pot deranja cainele sau pisica este mersul la medicul veterinar. De aceea o metoda de a reduce anxietatea pentru animalul dumneavoastra de companie este sa optati pentru un serviciu de veterinar acasa.

 

Serviciile oferite de medicii veterinari la domiciliu

Atunci cand alegeti un serviciu veterinar la domiciliu, va puteti astepta sa primiti aproximativ aceleasi servicii pe care le-ati fi primit intr-un cabinet veterinar. Desigur, interventiile chirurgicala si alte proceduri medicale complexe pot fi efectuate doar intr-o locatie cu aparatura adecvata a clinicii veterinare.

 

Consultatii veterinare generale la domiciliu

Daca tocmai v-ati achizitionat un caine sau o pisica, probabil ca veti avea nevoie de un consult veterinar general pentru a va asigura ca este perfect sanatos. Desigur, medicul veterinar va poate consulta animalul de companie in cazul oricarui semn de boala si impreuna puteti stabili niste pasi catre diagnostic si un tratament adecvat. Examinarile de acasa pot cuprinde: termometrie (masurarea temperaturii), masurarea tensiunii arteriale, palparea ganglionilor si a abdomenului, o examinare clinica a oricarei parti a corpului, ascultatie, ce ii poate oferi medicului veterinar indicii catre o anumita afectiune si ulterior un tratament sau o recomandare de investigatii suplimentare.

De acasa, cainele sau pisica dumneavoastra poate avea aceste examinari efectuate in timp ce se simte confortabil si relaxat in mediul lui familiar.

 

Vaccinarea animalelor de companie acasa

Cea mai buna cale de aparare atunci cand vine vorba de a-ti proteja cainele sau pisica de boli este sa il tii la zi cu vaccinarile. La scurta perioada dupa ce nu mai sunt alaptati de mamele lor si nu mai au aceea imunitate transmisa, este nevoie sa le vaccinati periodic pe tot parcusul vietii pentru a-i proteja de imunitatea scazuta pentru anumite boli virale.

Pisicile ar trebui sa fie vaccinate pentru gripa pisicilor (rinotraheita), enterita infectioasa felina (panleucopenie), virusul leucemiei virale, caliciviroza atunci cand sunt mici. Cateii au nevoie pentru a se proteja de parvovirusul canin (parvoviroza), de distemper (jigodie), de leptospiroza, parainfluenta, tusea de canisa etc. Odata ce sunt vaccinati, va trebui sa va asigurati ca le pastrati imunitatea revaccinandu-i periodic.

Cu totii stim ca atunci cand sunt mici, cainii si pisicile nu au voie sa intre in contact cu alte animale pana cand nu sunt vaccinate complet. Optarea pentru vaccinarea cainelui sau a pisicii acasa iti poate oferi un plus de siguranta fata de o vizita la un cabinet veterinar pentru vaccinare.

 

Analize de sange ale animalelor de companie la domiciliu

Daca pisica sau cainele dumneavoastra prezinta semne de boala, dar nu exista un diagnostic simplu a unei probleme, poate ca este necesar sa solicitati un veterinar acasa si sa efectueze un test de sange. Aceste teste va pot spune multe detalii despre starea medicala a animalului dumneavoastra de companie. De cele mai multe ori, in functie de tipul de test ce este necesar, la domiciliu dumneavoastra se realizeaza prelevarea de sange, iar proba este analizata in aparatele de biochimie si hemoleucograma la clinica veterinara. Sunt si unele tipuri de teste ce pot fi efectuate la domiciliul clientului, precum teste rapide pentru boli virale sau parazitare.

 

Veterinar la domiciliul pentru catelusii sau pisoii nou nascuti

Cand o catelusa sau o pisicuta da nastere unor puiuti, este necesar sa fie examinati de un veterinar cat mai curand posibil. Aceste verificari initiale pot asigura ca sunt sanatoase si nu au probleme de sanatate subadiacente care trebuie analizate. O vizita a medicului veterinar la domiciliu poate reduce stresul proaspetei mamici, dar si stresul transportului in primele etape ale vietii lor.

 

Interventii chirurgicale de sterilizare cu preluare de acasa

Dum cum s-a mentionat deja, operatiile si procedurile complicate nu pot fi efectuate la domiciliu. Trebuie sa se lucreze intr-un mediu steril si cu echipamente complexe. Cu toate acestea, pentru confortul proprietarului, medicul veterinar poate veni la domiciliu pentru a ridica animalul de companie. In functie de situatie, se poate opta chiar si pentru usoara sedare pentru a evita stresul transportului.

 

Deparazitarea cainelui sau pisicii la domiciliu

Indiferent ca discutam de deparazitarea interna pentru viermi sau de deparazitarea externa pentru purici si capuse, medicul veterinar la domiciliu va poate tine evidenta si poate trece periodic pe la dumneavoastra pentru a va tine cainele sau pisica la zi cu deparazitarile. Animalele nedeparazitate intern pot suferi de varsaturi (vome), diaree sau slabire progresiva atunci cand sunt infectate cu viermi. Acesti viermi pot fi transmiti prin laptele matern sau atunci cand ies afara si intra in contact cu acestia.

 

Eutanasia la domiciliu

Desigur, speram adesea ca animalele noastre de companie sa moara de batranete (din cauze naturale). Cu toate acestea, sunt situatii cand un caine, o pisica sau un iepure trebuie sa fie eutanasiat, datorita suferintelor prin care trece. Acesta este intotdeauna un proces trist, nefericit si regretabil (chiar si pentru medicul veterinar). Cu toate acestea, poate fi confuz, stresant si generator de anxietate pentru animale sa fie dusi la o clinica veterinara atunci cand se opteaza pentru curmarea suferintei prin eutanasiere. Este mult mai indicat ca animalele de companie sa moara in propria casa, inconjurate de mirosurile cunoscute, alaturi de stapani.

 

Intelegem ca animalul de companie face parte din familia dumneavoastra si doriti ca ei sa aiba cea mai buna ingrijire medicala disponibila. Daca ati observat semne ca pisica sau cainele necesita asistenta veterinara, va putem oferi servicii veterinare la domiciliu, servicii profesionale pentru a-l readuce la starea optima de sanatate. Toate serviciile noastre sunt concepute pentru a ne asigura ca animalul dumneavoastra de companie este in cele mai bune maini posibile. Indiferent daca alegeti un veterinar la domiciliu sau daca ne vizitati la clinica noastra din Chitila, vom acorda intotdeauna prioritate sanatatii cainelui sau pisicii dumneavoastra.

Pentru a afla mai multe, nu ezitati sa ne contactati oricand. Aveti formularul nostru de contact dand click pe veterinar la domiciliu.

  1. Cristina spune:

    Am o pisică de 6 luni am hrănit- o cu boabe wiskas junior pui dar a mâncat mai mult decât avea voie acum este bolnava refuza să mănânce orice ii dau și nici apa nu bea se poate de la boabe sa fie bolnava

    • Veterinar spune:

      Buna ziua! Putin probabil ca pisica dumnevoastra sa fie bolnava de la faptul ca a mancat prea mult, mai degraba m-as ingrijora pentru boli virale ale puilor de pisica, precum: panleucopenie, coronaviroza sau paraziti. Este important sa mergeti la veterinar cat mai repede. Cu stima!

  2. Cristina spune:

    Multumim pentru vizita medicului veterinar acasa, de mare ajutor. Tocmai ne-am luat un pui de pisica si am avut 1 milion de intrebari, plus ca ne-a ajutat cu deparazitarea interna si primul vaccin la pisica. Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.