Imodium la caini si pisici

Imodium (substanta activa: clorhidrat de loperamida) este folosit atat la oameni, cat si la caini si pisici. Imodiumul actioneaza prin incetinirea miscarilor intestinale, prin scaderea secretiei, dar si prin sporirea absorbtiei. Imodiumul este absorbit in tractul gastrointestinal, dar metabolizat in ficat.

Imodiumul la caini si pisici este folosit pentru a trata diareea acuta sau cronica.

Contraindicatii ale imodiumului la caini

  • Nu este indicat sa folositi imodium la cainii cu obstructie intestinala. De asemenea, nu este recomandat sa fie utilizat la cainii la care din rasa Collie (si metisii acestora) sau la cainii cu mutatii genetice specifice (MDR1, ABCB1) deoarece le poate cauza sedare profunda.
  • Se foloseste cu precautie la animalele cu hipotiroidism, insuficienta renala, boala Addison, dar si la pacientii in varsta.
  • Trebuie evitat imodiumul la cainii si pisicile intoxicate (ce au mancat otravuri / toxine), deoarece intarzie eliminarea toxinei din organism (se poate administra dupa ce toxicul a fost eliminat).
  • De asemenea, trebuie evitat administrarea imodiumului la caini si pisici in cazul in care diareea este cauzata de o bacterie.

Reactii adverse ale imodiumului la caini si pisici

  • Frecvent reactii adverse precum constipatia, sedare sau balonare se observa la animale. Unele pisici pot dezvolta semne de excitabilitate / iritare.
  • A nu se utiliza cu alte medicamente care reduc motilitatea gastrointestinala.

Doza de imodium la caini si pisici este de 0.04 – 0.2 mg / kg, administrat oral la 8 – 12 ore.

De preferat a se evita administrarea la pisici. La caini trebuie inceputa cu doza cea mai mica. In caz de supradozaj se poate observa sedare si stres respirator.

Repetam si o vom repeta, administrati imodium la caini si pisici doar la recomandarea medicului veterinar. Tabelul cu doze este pur informativ si nu putem fi responsabili de administrarea necugetata de medicamente de catre proprietarii de animale. Credeti-ne, clinice veterinare sunt pline de animale intoxicate de catre proprietari. Cainii nu sunt copii, nu orice medicament se administreaza la caini (si mai ales in doza de copil).

Durata de administrare depinde de tipul de afectiune tratat si cum raspunde cainele la tratament, aceste decizii tinand de fiecare medic veterinar in parte.

Daca pisica sau cainele dumneavoastra are diaree, haideti sa il programati mai degraba la o consultatie decat sa ii administrati medicamente si sa ii faceti mai mult rau. Intotdeauna trebuie depistata cauza, iar atunci cand este depistata, tratamentul este mult mai rapid si eficient. Sunt nenumarate bacterii, paraziti sau cauze ce pot determina un caine sa aiba scaun diareic. Pentru o ambulanta veterinara sau un medic veterinar acasa, contacteaza-ne!

Un gând despre “Imodium la caini si pisici

  1. Dorian B. spune:

    De fiecare data cand ii schimbam mancarea cainelui si facea diaree din cauza asta, il ajuta imodium, ij cateva ore acea scaunul normal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.