Incinerarea animalelor de companie

    Incinerarea se defineste ca procesul de ardere al unui cadavru sau al unei substante organice, transformate la final in cenusa.

Incinerarea animalelor este cea mai folosita metoda la care apeleaza proprietarii ajunsi in situatia de a se confrunta cu moartea animalului de companie favorit. Din punctul de vedere al specialistilor, ea nu trebuie sa devina insa o modalitate de compensatie psihologica prin primirea cenusii care sa fie pastrata, fiindca proprietarul ramane astfel definitiv legat de animalul sau de companie, ceea ii poate provoca o trauma recurenta.

Totusi, intr-o asemenea situatie, proprietarii trebuie lasati sa decida asupra alegerii pe care o vor face, fiindca fiecare poveste, fiecare legatura stabilita intre om si animal este unica.

Ce presupune procesul de incinerare?

Pentru incinerarea animalelor de companie sunt amenajate crematorii speciale. In timpul procesului, corpul unui animal este plasat intr-o unitate de incinerare unde se stabileste o temperatura ridicata cu valori cuprinse intre 1400-1800 grade Fahrenheit. Caldura intensa si vaporizarea reduc materia organica pana la cenusa. Procesul dureaza intre 45 minute si 2 ore, in functie de talia animalului tau de companie. Pana ce animalul va fi incinerat, acesta va fi tinut intr-o lada frigorifica.

De cate tipuri poate fi incinerarea?

Exista 2 tipuri de incinerare pentru un animal de companie: colectiva sau individuala.

  • Incinerarea colectiva inseamna ca un animal de companie este supus acestui proces alaturi de alte animale. Cenusa nu este returnata proprietarului, fiind si o tehnica mai putin costisitoare. In acest caz, animalul poate fi preluat de catre un medic veterinar, dus la clinica pentru a fi tinut in lada frigorifica pana cand se face colectarea de catre un crematoriu pentru animale.
  • Incinerarea individuala presupune trecerea prin acest proces a unui singur animal. Cenusa este returanta proprietarului intr-o urna. Pentru acest proces, proprietarul poate solicita o programare direct la crematoriu sau de asemenea, un medic veterinar se poate ocupa sa preia cadavrul, sa il duca la crematoriu si ulterior sa ii predea cenusa proprietarului, totul contra cost.

Care sunt costurile incinerarii colective?

Costul incinerarii unui caine sau o pisica difera in functie de greutatea acesteia si pleaca de la 200 ron. Serviciile noastre veterinare va pot ajuta cu incinerarea colectiva si ridicarea de la domiciliu, dupa cum urmeaza: 

  • caine / pisica pana la 2.5 kg: 200 RON
  • caine / pisica 2.5 – 10 kg: 250 – 350 RON
  • caine intre 10 – 30 kg: 450 – 550 RON
  • caine intre 30 – 50 kg: 650 – 900 RON
  • caine peste 50 kg: 900 RON
  • deplasare in functie de distanta, trafic si ora: 100 – 300 ron. 

Va atasam complet pretul si pentru eutanasiere, conform tabelului: 

Poti apela la o ambulanta veterinara la telefon: 0726742842 cu program NON STOP.

Un gând despre “Incinerarea animalelor de companie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.