Pretul vaccinului pentru caini

Vizitele la medicul veterinar pentru vaccinare atunci cand v-ati cumparat un puiut de caine sunt importante deoarece iti protejeaza cainele de boli periculoase, chiar mortale, iar din fericire acestea pot fi prevenit in mare parte prin vaccinare.

Dat fiind faptul ca dumneavoastra ati intrebat care este pretul vaccinului pentru caini sau pretul primului vaccin la caini, va raspundem imediat mai jos, iar ulterior va vom prezenta fiecare valenta pentru care cainele dumneavoastra este vaccinat.

 

Pretul pentru vaccinarea cainilor variaza intre 55 ron si 80 ron in functie de tipul de vaccin dupa cum urmeaza:

  • vaccinul Nobivac ParvoC costa 55 ron (cunoscut drept primul vaccin la caini sau vaccin pentru parvoviroza) – se face la varsta de 6 saptamani si se repeta la varsta de 10 saptamani (sau se poate opta pentru vaccinul Nobivac DP Plus ce costa 70 ron);
  • vaccinul Nobivac DHPPI-L costa 65 ron si se face la varsta de 8 saptamani;
  • vaccinul Nobivac DHPPI-LR costa 80 ron (cunoscut drept vaccin anual pentru caini) – se face la varsta de 3 luni, ulterior se repeta anual (la un an de la ultimul vaccin),
  • pretul pentru vaccinul antirabic la caine este de 25 ron, dar acesta este inclus in vaccinul anual (dar se gaseste si sub forma de vaccin individual).

Bineinteles ca mai sunt si alte vaccinuri complementare, spre exemplu cel de tuse de canisa (Nobivac KC) sau cel impotriva coronavirozei canine. Pentru alte detalii poti oricand apela la un medic veterinar din Bucuresti pentru o vizita la domiciliu si vaccinare.

 

Jigodia (sau Distemper)

O boala grava, contagioasa cauzata de un virus care ataca sistemul respirator, gastrointestinal si nervos al cainilor. Nu se transmite la oameni, dar se transmite de la un caine la altul prin stranut sau tuse sau prin bolurile de apa si alimente. Provoaca in principal secretii la nivelul ochilor si nasului, febra, tuse, vome / varsaturi, diaree, spasme, convulsii si adesea moarte. Din pacate nu exista un tratament pentru jigodia la caini (sunt unele seruri hiperimune Salvacan D, dar cu rezultate slabe), acesta constand in tratament de sustinere – simptomatic, lasand organismul sa lupte cu virusul. Cainii infectati pot elimina virusul luni de zile.

 

Hepatita infectioasa canina

Hepatita infectioasa canina este o infectie virala extrem de contagioasa care afecteaza ficatul, rinichii, splina, plamanii si ochii cainelui infectat. Aceasta boala a ficatului este cauzata de un virus care nu are legatura cu forma umana a hepatitei – nu se transmite nici de la caine la om, nici de la om la caine. Simptomele pot include: febra, varsaturi, icter, durere abdominala – in zona ficatului. Formele grave de hepatita infectioasa pot duce chiar la deces, iar ca tratament se aplica tratamentul de sustinere.

 

Virusul parainfluentei canine

Este unul din multe alte virusuri ce pot contribui la tusea cainilor.

 

Leptospiroza

Leptospiroza cainilor se poate ascunde foarte bine, iar unii caini pot parea perfect sanatosi o perioada. Din pacate este o zoonoza, adica se transmite si la oameni (de aceea este ft important sa va vaccinati cainele). Cand apar simptomele, acestea includ febra, varsaturi / vome, dureri abdominale, apatie cu pierderea poftei de mancare, icter, dureri musculare, insuficienta renala (uneori si insuficienta hepatica). Antibioticele precum penicilina si doxiciclina sunt primele administrate pentru a trata leptospiroza la caini, dar eficacitatea acestora depinde si de stadiul bolii.

 

Rabia

Rabia este o boala virala a mamiferelor ce ataca sistemul nervos central cauzand dureri de cap, halucinatii, salivare excesiva, paralizie si moarte. Din pacate este si aceasta o zoonoza, se poate transmite prin muscatura unui animal infectat (fie el caine sau soarece).

Un caine diagnosticat i se administreaza injectia letala pentru a preveni transmiterea acestei boli.

Avand in vedere ca este o boala foarte grava ce se poate transmite si la oameni, la noi in tara vaccinarea antirabica este obligatorie pentru caini (pretul vaccinului antirabic la caini este unul modic, 25 ron, iar in unele zone fiind chiar gratuita vaccinarea).

 

Parvoviroza

Virusul parvovirozei este extrem de contagios care afecteaza toti cainii, dar in principal cainii nevaccinati complet sau cei pana in 2 ani de zile. Virusul ataca sistemul gastrointestinal, cauzand voma si diaree cu sange, pierderea poftei de mancare si deshidratare severa. Tratamentul de sustinere este unul complex si este important sa fie facut de un medic veterinar intr-o clinica cu supraveghere 24 / 24.

 

Tusea de canisa – Bordetella Bronchiseptica

Aceasta este o bacterie (Bordetella Bronchiseptica) extrem de agresiva ce poate provoca crize de tuse, stari de voma si in cazuri foarte rare, consulvii sau moarte. Este principala cauza a asa numita tuse de canisa la caini, numita de proprietari si „gripa cainilor”, ce apare la acei caini ce au stat in comunitati cu animale nevaccinate. Vaccinul pentru tusea de canisa se administreaza sub forma de picaturi nazale. In unele locuri de dresaj sau in unele pensiuni pentru caini, este obligatoriu vaccinarea pentru tusea de canisa.

 

CCV – Coronavirus canin

Coronavirusul canin nu este acelasi care provoaca COVID-19 la oameni. Acest coronavirus al cainilor afecteaza de obicei sistemul gastrointestinal si rareori pot provoca si infectii respiratorii. Simptomele includ pierderea poftei de mancare, varsaturi / vome, diaree, apatie. La fel ca multe alte boli, nu exista un antidot pentru acesta, iar medicii sustine organismul cainelui prin perfuzii, temperatura optima, pansamente gastrice si medicamente pentru voma.

 

Pentru grija si efortul dumneavoastra, cainele o sa va rasplateasca inzecit cu dragostea neconditionata. Atata timp cand ii oferi o schema de vaccinare completa, deparazitare periodica (lunara) si o mancare sanatoasa, vizitele la medicul veterinar ar trebui sa fie rare. In cazul in care doriti va confruntati cu o urgenta si doriti o ambulanta veterinara, nu ezitati sa ne apelati.

    • Veterinar spune:

      Buna ziua! Vaccinul la caini se foloseste indiferent de rasa sau greutate, adica daca animalul are 1 kg sau 10 kg, acelasi vaccin se foloseste, deci pretul nu difera. Pretul poate diferi de la un cabinet la altul, de la un tip de vaccin la altul (exemplu: vaccin anual sau vaccin simplu monovalent), de la un brand la altul (exemplu: producator Nobivac sau Vanguard), etc. Lista noastra de preturi actualizate o gasiti pe website la linkul: https://www.veterinarladomiciliu.ro/servicii/tarife/
      Cu stima!

    • Veterinar spune:

      Buna ziua! Desigur, ne deplasam la domiciliul clientului pentru vaccinare, deparazitare, dar si consult. Programul nostru este non stop, dar de preferat vaccinarea sa se faca in intervalul 09 – 21.00. Pentru vaccinare cainelui la domiciliu costul deplasarii este de 100 ron plus pretul vaccinului. Lista completa a preturilor o gasiti si pe site-ul nostru: https://www.veterinarladomiciliu.ro/servicii/tarife/ . Cu stima!

  1. Carolina spune:

    Bună o întrebare dacă nu am făcut nici un vaccin cățeilor mei și aș vrea să le fac acum la 4 luni as mai putea???

    • Veterinar spune:

      Buna ziua! Desigur, se face schema de vaccinare de la zero, se pot incepe cu 2 polivalente si se vor termina cu 2 valente de parvo. Cu stima!

    • Veterinar spune:

      Buna ziua! Puii nou nascuti au nevoie de 4 vaccinuri la interval de 2 saptamani fiecare, incepand cu varsta de 6 saptamani. Asadar, la data aceasta (23.09.2022) preturile pentru vaccinurile puilor de caine sunt:
      – primul vaccin la varsta de 6 saptamani: 60 ron (vaccinul Parvo-C);
      – al doilea vaccin la varsta de 8 saptamani: 80 ron (vaccinul DHPPI-L);
      – al treilea vaccin la varsta de 10 saptamani: 60 ron (vaccinul Parvo-C);
      – ultimul vaccin la varsta de 12 saptamani: 95 ron (vaccinul DHPPI-LR);
      Cu stima!

    • Veterinar spune:

      Buna ziua! Da, se poate administra „primul vaccin” chiar daca catelusul este mai mare de 6 saptamani. Primul vaccin este acela care are doar valenta de „parvoviroza” si / sau „distemper / jigodie”. In cazul in care cainele este mai mare de 3 luni si este nevaccinat, medicul veterinar poate opta sa inceapa schema de vaccinare cu un vaccin polivalent. Cu stima!

  2. Anastasia M. spune:

    In ultimii ani ne vaccinam cainele la domiciliu si este mult mai convenabil pentru noi. Doctorii veterinari de aici il si consulta, noi ii chemam si pentru deparazitari, tot dansii ne suna cand uitam. Dragute servicii!

  3. Mihai Adrian spune:

    Pretul vaccinului la caine la veterinarul nostru este de 100 ron cel o data pe an si include antirabicul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.