Pretul vaccinului pentru pisici

Daca tocmai ai adoptat un pisoi sau poate intentionezi sa faci asta si doresti ca un parinte responsabil sa stii costurile de intretinere a acesteia, noi iti vom explica pe scurt in ce constau costurile de vaccinare si cand se vaccineaza pisicile. Bineinteles, pe langa vaccinare trebuie sa luati in considerare si costurile deparazitarii periodice, a mancarii de calitate, a vizitelor la medicul veterinar, dar si a jucariilor si nisipului pentru litiera.

 

Pretul vaccinului pentru pisici variaza intre 60 si 125 ron, asta fiind in functie de tipul de vaccin si de numarul de valente (de bolile pe care le acopera), dupa cum urmeaza:

  • pretul pentru vaccinul de pisici trivalent (exemplu Nobivac Tricat) este de 60 de ron (cunoscut drept primul vaccin la pisici), vaccin ce se face la varsta de 8 saptamani, cu repetare la 1 luna de zile (adica la varsta de 12 saptamani) la care se adauga si vaccinul antirabic – aceasta este schema de vaccinare de inceput. Ulterior vaccinarea se repeta anual.
  • pretul vaccinului antirabic pentru pisici este de 25 ron;
  • pretul vaccinului Leucofeligen este de 125 ron (la fel acesta se face prima oara la varsta de 2 luni, cu repetare la varsta de 3 luni unde se adauga si antirabicul, iar ulterior se repeta vaccinarea anual).

 

Extras din prospectului vaccinului Leucofeligen:

„Pentru imunizarea activa a pisicilor incepand cu varsta de 8 saptamani impotriva:

  • calicivirozei feline pentru a reduce semnele clinice,
  • rinotraheitei virale feline pentru a reduce semnele clinice si excretia virala,
  • panleucopeniei feline pentru a preveni panleucopenia si a reduce semnele clinice,
  • leucemiei feline pentru a preveni viremia persistenta si semnele clinice ale bolii aferente.

 

Instalarea imunitatii a fost demonstrata de la:

  • 3 saptamani de la vaccinarea primara pentru calicivirus,
  • 3 saptamani de la vaccinarea primara pentru componentele panleucopeniei si leucemiei,
  • 4 saptamani de la vaccinarea primara pentru virusul rinotraheitei.

Dupa vaccinarea primara, durata imunitatii este de 1 an pentru toate componentele.

Dupa prima revaccinare de la un an de la vaccinarea primara, a fost demonstrata o durata a imunitatii de 3 ani”

Legat de reactiile adverse in prospect sunt amintite urmatoarele:

„S-a observat frecvent o reactie locala (< 2 cm) moderata şi trecatoare dupa prima injectie. Aceasta reactie locala poate fi o inflamatie, un edem sau un nodul si dispare spontan în cel mult 3 pana la 4 saptamani.

Dupa a doua injectie şi apoi la administrarile urmatoare, aceasta reactie este redusa mult. Pot fi observate frecvent, de asemenea, semnele trecatoare dupa vaccinare, cum ar fi:

  • hipertermie (care dureaza 1 – 4 zile),
  • apatie si tulburari digestive.

S-a observat durere la palpare, stranut sau conjunctivite, în cazuri rare. Acestea dispar fara niciun tratament. Au fost raportate reactii anafilactice în cazuri foarte rare. În caz de şoc anafilactic se va administra tratament simptomatic adecvat.

Reactii febrile ca în sindromul schiopatatului pot sa apara foarte rar la pisicute, asa cum s-a raportat în literatura dupa utilizarea oricarui vaccin care contine o componenta de calcivirus felin.”

Daca aveti nevoie de un medic veterinar acasa sau cautati un veterinar in bucuresti, nu ezitati sa ne contactati, va putem ajuta cu orice ar avea nevoie pisicuta dumneavoastra ca sa fie sanatoasa si fericita. Vaccinarea pisicii la domiciliu va scapa pisica de stresul transportului la veterinar.

  1. Georgiana S. spune:

    Multumesc ca va deplasati si la domiciliu. Pisica mea uraste sa iasa din casa si mi-e aproape imposibil sa o bag in cusca sa merg cu ea la veterinar. Vaccinarea pisicii acasa mi se poate cea mai buna abordare!

  2. daniela spune:

    cel mai important sa fie vaccinata pentru panleucopenie, am vazut ca si la cel scump si la cel ieftin este inclusa panleucopenia, deci pretul vaccinului la pisica nu e chiar asa important, eu l-as face pe cel mai ieftin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.