Salvacan D – ser hiperimun contra jigodiei la caine

Salvacan D este un ser hiperimun ce se foloseste in tratamentul, dar si in preventia jigodiei (boala Carre) la caini. 

Jigodia canina, cunoscut si sub numele de boala Carre sau distemper, este o boala contagioasa grava cauzata de un virus, un virus asemanator celui care provoaca rujeola la om si care odata ce a patruns in interiorul organismului animal ataca sistemul respirator, gastrointestinal si nervos.

Virusul este raspandit si la animalele salbatice, cum ar fi vulpea, lupul, ratonul si dihorul.

Conform prospect: 

Compozitie

Salvacan D este un concentrat imunoglobulinic, purificat, cu un titru în anticorpi antijigodiosi, liofilizat și însoțit de diluant.

Indicatii

Salvacan D se foloseste preventiv la animalele cu imunodeficienta si in tratamentul de necesitate al cainilor ce prezinta semne clinice de boala Carre.

Contraindicatii

Nu sunt contraindicatii majore;

Se recomanda sa se aplice cu atentie recomandarile specifice privind utilizarea produselor biologice si regulile de baza de buna practica veterinara.

Reactii adverse

Produsul Salvacan D este bine suportat de animale. Uneori, la unele animale pot aparea reactii alergice, situatie in care se intervine cu medicatia simptomatica sau cu antihistaminice (dexametarom).

Mod de administrare si doze

Administrarea se face intramuscular dupa ce pielea de la locul de electie se dezinfecteaza cu un tampon imbibat intr-o solutie antiseptica, cum ar fi alcoolul sanitar.

Preventiv: doza recomandata este de 1- 3 ml, in funcție de talie, inoculati intramuscular.

Tratament: se recomanda 3 flacoane (3 ml) in prima zi, urmata de 2 flacoane (2 ml) în ziua a doua si 1 flacon (1 ml) in ziua a treia, inoculate intravenos, iar apoi cate 1 flacon (1 ml) inca 3 – 4 zile, inoculate intramuscular. Recomandam in prima zi, 1 ml per os (pe gura). In cazurile grave, intreg tratamentul va fi intravenos, iar in primele 3 zile se vor administra cate 3 flacoane (3ml) intravenos.”

Daca aveti nevoie de ajutor, oricand specialistii nostri veterinari va pot ajuta in abordarea de diagnostic sau de tratament a diferitelor afectiuni. Nu ezitati sa apelati la un medic veterinar la domiciliu sau ne puteti vizita la una din clinicile noastre.

Articole cu subiect comun:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.