Vaccinarea animalelor de companie la domiciliu

Unul dintre cele mai importante aspecte ale ingrijirii sanatatii animalului dvs. de companie este vaccinarea impotriva potentialelor boli. Multe dintre bolile impotriva carora animalele de companie sunt vaccinate in mod obisnuit le pot pune viata in pericol daca sunt contactate. Vaccinarea corespunzatoare a animalului de companie va poate proteja pe dumneavoastra si familia dumneavoastra impotriva bolilor.

Vaccinarea poate începe la varsta de 3 luni la caini sau pisici si cel putin 5 saptamani la iepuri.

Ne adaptam recomandarile de vaccinare in functie de mediul si stilul de viata al fiecarui animal de companie. Medicul va va intreba in timpul examenului animalului dvs. de companie lucruri precum interactiunile cu alte animale si timpul petrecut afara. Pe baza acestor intrebari si a altor intrebari, va va recomanda vaccinarile cele mai importante pentru animalul dvs. de companie.

Intre teama de merge la cabinetul veterinar si dificultatea de a ajunge acolo, vaccinarea la domiciliu a animalelor de companie ar putea fi exact ceea ce are nevoie familia ta pentru a ramane in siguranta.

Vizita veterinarului la domiciliu reduce riscul expunerii animalului la boli, lucru foarte important mai ales daca acesta are sistemul imunitar compromis.

Un animal vaccinat este un animal care a făcut un vaccin.
Un animal protejat este un animal care a produs anticorpi.

Vaccinarea pisicilor la domiciliu

Pisicile de interior nu au contact cu pisicile straine. Din aceasta cauza, acestea prezinta un risc foarte scazut de a contracta boli infectioase. In plus, pisicile de interior pot contracta anumite boli fara sa fi fost in contact cu alte pisici. De aceea, vaccinurile pentru pisici sunt la fel de utile pentru pisicile de interior, precum si pentru pisicile de exterior.

Vaccinurile esentiale la pisici sunt pentru:

 • Panleucopenia felina
 • Rinotraheitei infectioase
 • Caliciviroza
 • Rabie

Vaccinuri suplimentare pentru pisici:

 • Leucemia felina (leucoza)
 • Peritonita infectioasa felina
 • Clamidioza
 • Dermatofitoza

Vaccinarea cainilor la domiciliu

In momentul in care se naste un caine, prin colostru el primeste anticorpi care il protejeaza in primele saptamani de viata.

Incepand cu varsta de 6 saptamani, se incepe vaccinarea impotriva bolilor infectioase (precum parvoviroza, jigodia, parainfluenta canina etc), aceasta realizandu-se din 2 în 2 saptamani, 4 vaccinuri.

Recomandarea noastra este ca in aceasta perioada, sa fie tinut in carantina. Vaccinarea la domiciliu a cainelui este astfel solutia ideala. Este recomandat sa fie scos afara abia la 14 zile de la ultimul vaccin. De asemenea, anterior primei vaccinari, se recomanda o deparazitare interna cu repetare la 14 zile.

O situatie speciala este cea a vaccinarii antirabice, care este obligatorie prin lege in tara noastra. Legislatia Romaniei cere ca vaccinarea antirabica sa fie facuta la toti cainii, incepand cu varsta de 3 luni, si apoi repetata anual. Pentru efectuarea acestui vaccin este obligatorie microciparea catelului si inregistrarea acestuia in RECS (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan). De asemenea, pentru a putea parasi tara impreuna cu catelul dumneavoastra, acesta trebuie sa aiba vaccinul antirabic valabil si efectuat cu minim 3 saptamani inainte de iesirea din tara.

Asadar, principalele boli contra carora cainii sunt vaccinati sunt (prescurtarile vaccinurilor):

 • D – DISTEMPER
 • H – HEPATITA INFECTIOASĂ
 • P – PARVOVIROZA
 • Pi – PARAINFLUENTA CANINA
 • L – LEPTOSPIROZA
 • R – RABIE

Fie ca ai un animalut nou sau trebuie efectuat rapelul celui pe care il ai deja, contacteaza-ne pentru a  programa o  vizita la domiciliu pentru efectuarea unui vaccin sau pentru a va prezenta schema de vaccinare pentru animalutul dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.