Salvacan P – ser hiperimun contra infectiei cu parvovirus la caine

Salvacan P impotriva parvovirozei la caine

   Salvacan P este un ser hiperimun ce se foloseste in tratamentul, dar si in preventia parvovirozei la caini.  Gastroenterita hemoragica la caini (cunoscuta drept si parvoviroza la caini) este o boala virala, extrem de contagioasa, cauzata de virusul parvovirozei canine. Virusul parvovirozei este un virus extrem de rezistent si agresiv ce poate supravietui la temperatura camerei pana la 2 luni de zile sau chiar si ani in medii propice (fara lumina soarelui).

Conform prospect:

„Indicatii

Serul se foloseste in tratamentul si profilaxia parvovirozei canine.

Imunitatea de protectie se instaleaza imediat dupa administrare si dureaza cel putin 4 luni dupa ultima administrare.

Contraindicatii

Nu exista daca serul este utilizat conform recomandarilor.

Reactii adverse

Produsul este bine tolerat de organism. Uneori pot aparea stari de hipersensibilitate generala, situatie in care se intervine cu antihistaminice, adrenalina, sau glucocorticoizi.

Doze, mod si calea de administrare

Tratament:

Serul se inoculeaza subcutanat, intramuscular sau intravenos, in doza de 1 ml. Administrarea serului se face zilnic, pana la remiterea semnelor clinice ale bolii.

in cazurile grave de boala (cu diaree hemoragica) se recomanda administrarea serului in doza de pana la 4 ml pe cale i.v., in prima zi, cu repetarea dozei de 1 ml, zilnic, pana la remiterea semnelor clinice.

Preventiv:

Serul se administreaza in functie de presiunea infectioasa, in doza de 1 ml, medicul veterinar stabilind durata si calea de administrare a serului hiperimun SALVACAN P.

Recomandari privind administrarea corecta:

Inainte de administrare flaconul cu ser este agitat energic (in vederea omogenizarii continutului).”

Daca aveti nevoie de ajutor, oricand specialistii nostri veterinari va pot ajuta in abordarea de diagnostic sau de tratament a diferitelor afectiuni. Nu ezitati sa apelati la un medic veterinar la domiciliu sau ne puteti vizita la una din clinicile noastre.

Articole cu subiect comun: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.