Pasaportul la caine

pasaport la caine pret veterinar

Ca sa poti pleca in vacanta impreuna cu prietenul tau necuvantator ai nevoie de cateva acte pentru a obtine un pasaport si pentru el:

 • actul tau de identitate pentru a inregistra animalul in R.E.C.S. (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan) in cazul in care nu este deja inscris;
 • carnetul de sanatate al animalului (pentru a putea transcrie in pasaport datile la care au fost facute vaccinarile si deparazitarile).

Care sunt conditiile de calatorie in UE pentru cainele tau?

 • cainele tau trebuie sa aiba varsta mai mare de 3 luni. Acest lucru se justifica prin faptul ca animalul trebuie sa fie vaccinat obligatoriu impotriva rabiei si nu se poate face decat atunci cand animalul a atins aceasta varsta;
 • proprietarul trebuie sa detina un pasaport UE pentru animale de companie eliberat de un medic veterinar autorizat in acest sens de autoritatea competenta. Prin informatiile notate, pasaportul ofera garantia ca animalul de companie a fost vaccinat cu mai mult de 21 de zile si cu mai putin de un an fata de data plecarii impotriva rabiei (atentie, puteti pleca din tara doar la 21 de zile de la momentul vaccinarii antirabice a cainelui);
 • cainele trebuie sa poata fi identificat cu un microcip;
 • animalul trebuie sa fie supus unui examen clinic de catre un medic veterinar prin care sa obtina viza de clinic sanatos inainte cu cel mult 24 de ore de plecare;
 • animalul trebuie a fie deparazitat intern impotriva Echinococcus multilocularis si extern pentru purici si capuse inainte cu 2-3 zile de data plecarii.

Aceste norme acopera doar calatoriile in tarile din UE. Pentru celelalte tari care nu sunt membre UE, legislatia poate fi diferita! (de multe ori pentru a calatori in afara spatiului european se cere si titru de anticorpi postvaccinali antirabici – testul FAVN). 

Cum poti sa iti microcipezi cainele?

 • Microciparea nu se poate face mai repede de varsta de 3 luni, pana cand nu are facut si vaccinul antirabic;
 • Carnetul de sanatate al animalului contine serie si cod unice, date care mai tarziu, dupa ce animalul a fost vaccinat impotriva rabiei si microcipat trebuie notate in R.E.C.S.;
 • Dupa ce conditiile explicate mai sus au fost indeplinite se poate elibera si pasaportul. Toate informatiile notate in carnetul de sanatate si operatiunile facute animalului se vor scrie de mana in pasaport, iar in carnetul de sanatate pot fi utilizate autocolante pentru: codul microcipului, produsul cu care a fost deparazitat sau vaccinat animalul;
 • Microcipul se amplaseaza in zona interscapulara si apoi se verifica prin intermediul cititorului de microcipuri;
 • Pentru a inregistra animalul in R.E.C.S., mai intai se noteaza toate datele proprietarului in formularul de inscriere, se verifica daca datele declarate de proprietar coincid cu cele din actul de identitate.

Ce este pasaportul european pentru animale de companie?

Pasaportul european pentru animale de companie este un document esential pentru a putea calatori cu animalele in tarile Uniunii Europene. In diferitele rubrici ale pasaportului se noteaza datele proprietarului, informatii despre medicul veterinar care a eliberat pasaportul, descrierea animalului de companie, datele cu privire la vaccinare si deparazitare, cat si ora si data la care a avut loc examenul clinic inainte de plecare.

Care sunt costurile pasaportului si a microcipului pentru caini? 

Costurile pasaportului pentru caini este de 80 ron la care se adauga costul microcipului de 60 ron. 

Daca doriti sa plecati din tara si aveti nevoie de ajutor cu toate procedurile pentru eliberarea pasaportului la caini puteti apela la medicii nostri veterinari. Detinem un cabinet veterinar non stop si va putem ajuta cu toate formalitati la orice ora din zi si din noapte.

Sursa si mai multe detalii: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/carry/animal-plant/index_ro.htm

 1. Andrei spune:

  Este posibil sa se faca pasaportul pentru 2 pisici in Romania daca proprietarul pisicilor este in Anglia ?

  • Veterinar spune:

   Buna ziua! Da, se poate face pasaportul si in lipsa proprietarului. Se pot trece 2 proprietari pe pasaport, unul pentru cei ce ii transport si proprietarul de drept. Cu stima!

  • Veterinar spune:

   Buna ziua! Cainele trebuie vaccinat antirabic, antirabicul se face la varsta de 3 luni, iar ca sa puteti pleca trebuie sa treaca 21 de zile de la efectuarea antirabicului. Deci dupa calculele mele, cainele ar putea sa plece dupa data de 05.09.2022 . Cu stima!

 2. Liliana Bichilie spune:

  Multumim pentru ajutorul acordat in eliberarea pasapoartelor cainilor nostri ce au fost trimisi in Marea Britanie. Ati fost de mare ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.