Pretul castrarii la pisica

       Castrarea femelelor reprezinta interventia chirurgicala prin care se indeparteaza organele reproducatoare, oprind astfel perpetuarea speciei si aducand o serie de beneficii atat proprietarului, cat si animalului din punct de vedere medical, social si comportamental.

Pretul castrarii difera in functie de tipul anestezicului utilizat. Spre exemplu la clinica noastra, pentru a castra o pisica (femela) cu anestezie inhalatorie, costul este de 350 ron, iar in acest tarif sunt incluse manopera, anestezia inhalatorie si tratamentul din ziua operatiei.

Ce presupune tratamentul postoperator?

Ulterior, proprietarul poate alege sa vina cu animalul pentru tratamentul injectabil post-operator inca 4 zile la cabinet, costul zilnic al injectiilor fiind aproximativ 30-40 de ron. Cealalta varianta ar fi ca proprietarul sa ii administreze acasa pe cale orala antibiotic, analgezic, iar local un spray cicatrizant, costul acestora variind in functie de produsul comerical si greutatea animalului intre 120-150 ron.

In afara de tratamentul medicamentos, pentru o buna recuperare, pisica trebuie sa poarte guler de protectie (Elisabethan) timp de 7-10 zile dupa operatie. Pretul acestui guler variaza in functie de talia animalului si este de aproximativ 20 ron.

Este nevoie de analize inainte de operatie?

Se recomanda (nu se impune) ca animalului sa i se faca analize de sange inainte de operatie. Analizele pre-operatorii au tariful de 160 ron. Este indicat ca animalul sa fie vaccinat si deparazitat la zi inainte de a fi supus acestei interventii chirurgicale.

Supravegherea animalelor operate are ca scop depistarea si remedierea precoce a unor posibile complicatii. Dupa interventia chirurgicala, animalul trebuie separat de alte animale sau de copii. Starea generala a animalului poate fi variabila timp de 48 ore post-operator. In unele cazuri, animalul poate trece de la o stare de apatie la una de agresivitate. Timp de o saptamana dupa ce a avut loc interventia chirurgicala, animalul trebuie protejat sa nu faca eforturi fizice mari. Pisica trebuie adapostita intr-o camera unde temperatura sa fie de aproximativ 22C. Plaga se examineaza zilnic de catre proprietar si se urmareste ca aceasta sa nu sufere modificari de tipul dimensiunii, culorii sau a temperaturii locale.

Ingrijirile speciale post-operatorii sunt notate in fisa de recomandari pe care proprietarul o va primi atunci cand animalul sau va fi externat.

De ce se recomanda castrarea pisicilor?

Pentru ca aceasta interventie chirurgicala scade considerabil riscul aparitiei cancerului mamar, metropatiilor, preintampina gestatiile nadorite si aparitia sarcinilor false care perturba “starea de liniste” a animalului.

Pretul castrarii la motan sau pretul sterilizarii la pisica este descris in tabelul de mai jos:

Daca aveti nevoie de ajutor, oricand specialistii nostri veterinari va pot ajuta in abordarea de diagnostic sau de tratament a diferitelor afectiuni. Poti apela la o ambulanta veterinara la telefon: 0726742842 sau merge la un cabinet veterinar la Joyvet.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.