Schema vaccinare caini

Vaccinarea animalelor de companie este foarte importanta deoarece previne boli grave ce pot afecta atat cainii cat si oamenii. 

Desigur, schema de vaccinare la caini poate diferi de la un medic veterinar la altul, mai jos va voi expune un exemplu de schema de vaccinare care este folosit in clinica noastra veterinara, dar si in multe alte clinice:

 • Primul vaccin – incepe de la varsta de 6 saptamani (cu deparazitare interna in prealabil) si anume: Nobivac DP (ce contine valente pentru Distemper / Jigodie la caini, dar si pentru Parvoviroza); 
Nobivac DP – vaccin impotriva parvovirozei si jigodiei (distemper) la caini
 • Al doilea vaccin – se face la varsta de 8 saptamani (cu repetarea deparazitarii interne) si anume: Nobivac DHPPI-L (ce contine valente pentru Distemper, Hepatita infectioasa, Parvoviroza, Parainfluenta, Leptospiroza); 
Nobivac DHPPI – vaccin caini impotriva distemper, hepatita infectioasa, parvoviroza, parainfluenta
Nobivac L – vaccin caini (impotriva leptospirozei)
 • Al treilea vaccin – se face la varsta de 10 saptamani si este reprezentat de repetarea primul vaccin, adica de Nobivac DP; 
 • Al patrulea vaccin (si ultimul) – se face la varsta de 12 saptamani, si este reprezentat de al doilea vaccin la care se adauga si valenta de rabie, si anume: Nobivac DHPPI-LR. (tot aici se recomanda si aplicarea microcipului si inregistrarea cainelui in RECS – Registrul de evidenta a cainilor cu stapan). 
Nobivac Rabies – vaccin impotriva rabiei la caini si pisici (se asociaza cu Nobivac DHPPI-L)

Ulterior vaccinurile se administreaza anual, o data pe an (nu la varsta de un an al cainelui, ci la un an de la ultimul vaccin), tot restul vietii. 

Desigur, mai sunt si vaccinuri complementare pentru tusea de canisa sau pentru coronaviroza canina, dar trebuie sa discutati cu medicul veterinar despre necesitatea acestora. 

Fie ca ai un animalut nou sau trebuie efectuat rapelul celui pe care il ai deja, apeleaza-ne si un medic veterinar o sa va programeze o vizita la domiciliu pentru efectuarea unui vaccin sau pentru a va prezenta schema de vaccinare pentru animalutul dumneavoastra.

 1. georgiana st. spune:

  Multumim medicilor veterinar pentru vaccinarea cainilor la domiciliu. Ne scapa de traficul infernal din Bucuresti si este mai sigur pentru catei sa nu ii scoatem din casa sa ia alte boli. Servicii prompte si de calitate.

  • Veterinar spune:

   Schema o stabileste medicul dvs veterinar. La varsta de 1 an ii puteti administra 1 polivalent cu antirabic (DHPPI-LR) si un polivalent simplu (DHPPI-L). Cu stima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.